baby your a firework

Hejhej!
Igår red jag somsagt lektion för Elsa på ridskolan. Fick Herkules, somvanligt haha! Dressyr var det och jag hoppar ju mest på honom. Gjorde iordning honom och sen gick vi in i ridhuset och satt upp. Han var vääääldigt seg i början, gick knappt framåt haha. Och det är ingen häst man skänklar på hela tiden eller lägger till spöet på, då flippar han ut totalt. Det enda man kan göra är att försöka vinna över honom på sin sida, vilket jag oftast lyckas med!

Aja, till lektionen igen. Vi började med att flytta in dom och rida innanför spåret, det gick sådär. Han var lite vinglig och öppen i formen, men somsagt, det var "uppvärmningen". Sen gick vi över till att galoppera på volterna, det gick hmmm,.. Inte så braaa! Han var inte på humör för att galoppera, så gjorde det lätt för honom, krävde inget och då gick det braa!

Övergick till att rida på en åttvolt och då lossnade han faktiskt. Var först skrittjobb på ena och travjobb på andra, sen gick vi över till travjobb på första och fatta galopp och bryta av på andra. Han vart faktiskt fin, Millan klurade ut ett sätt att "sätta dit" honom i galoppfattningarna och det funkade verkligen suuuper! Han fattade med formen kvar och så, jätteduktig!

Sen jobbade vi med 8metersvolter vid E och B, han var heeelt med på noterna och följde ytterskänkeln jääättefint! Supernöjd med honom idag, verkligen :) Finafina hästen!

Tror det här var våran första lektion tillsammans som gick bra! Var iallafall i höstas!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0